Last van droog en pluizig haar? 5 gouden tips!

Disclosure: this is a sponsored post that contains sponsored links

Oh, oh.. Broos en pluizig haar? We kennen het allemaal: vaak wat droger en springerig haar bij je haaraanzet dat ook nog eens snel afbreekt. 

Wat je dan overhoudt, zijn heel veel kleine, warrige sprietjes die alle kanten opstaan. Behalve de goede.. Leidt jouw haar ook een eigen leven? Lees dan snel verder!

Vaak heb je na de zomer meer last van haar dat snel afbreekt, dan daarvoor. Maar belangrijker: is er wat tegen te doen? Good news: the answer is yes!

Je haar is gewoonweg beschadigd en dat gaan we fixen. Gelukkig kun je je haar weer herstellen. First things first, want hoe ontstaat broos en pluizig haar eigenlijk?

DE OORZAKEN VAN PLUIZIG EN BROOS HAAR

Je bent vast heel benieuwd wat de oorzaken kunnen zijn van pluizig en broos haar. Veel mogelijkheden, dus het is soms even zoeken naar de oorzaak bij jouw haar.

HET WEER

Helaas, we kunnen zelf niets aan het weer doen. Maar: we kunnen wel wat doen aan wat het weer met ons haar doet. Je haar wordt echt niet beter van te veel zon, maar in de winter wordt het vaak ook niet beter van de koude dagen.

HAARVERF/CHEMISCHE BEHANDELING

Tja, geen verrassing denken wij.. Chemische behandelingen zoals het bleken of verven van je haar kunnen voor poreus haar zorgen. Hoewel het heerlijk is als je een nieuw kleurtje hebt, is je haar zelf er niet zo gek op! Vaak droogt het je haar uit en kan het snel afbreken.

EN ZO LOSSEN WE ‘T OP: WEG MET BROOS EN PLUIZIG HAAR!

We zeiden ’t toch? We gaan het samen fixen. Want dat hoeft soms echt niet zo moeilijk te zijn als dat het lijkt! Lees snel verder voor hoe jij je pluizige haar gedag zegt.

VERZORGENDE KERATINE BEHANDELING

Wil je echt gaan voor resultaat? Dan betaal je iets meer, maar dan heb je echt wat. Ga je voor de beste zorg voor je haar, dan kies je voor een herstellende keratine behandeling.

Bij ons in de salon (Haar & Mode Petra) werken wij met producten van L’anza die speciaal zijn ontwikkeld voor de ‘Keratin behandeling’. Onze kapsters vullen de beschadigde delen van je haar op met keratine, zodat je haar weer volledig herstelt. Een mooie glans en een fijne stevigheid.

CONDITIONER

Gebruik je (nog) geen conditioner na het wassen van je haar? Please, doen! Je bent snel van je broze haar af als je een conditioner gebruikt. Hoe dat kan? Een conditoner legt een soort afsluitingslaagje om je haar. Waar de shampoo de haarschubben openzet, sluit de crèmespoeling deze schubben weer. En dat is precies wat we willen! 

Bovendien, als je geen crèmespoeling gebruikt en je gaat je haar föhnen zonder versteviging, dan wordt je haar droger. En hoe droger het haar: hoe brozer en pluiziger het wordt. Zet ‘m op het boodschappenlijstje, ladies!

DE JUISTE SHAMPOO EN CONDITIONER

Oké, dat je een conditioner gaat aanschaffen is punt één. Maar nu moet je op zoek naar een geschikte shampoo en conditioner tegen je pluizige haar.

Wist je dat onwijs veel mensen een shampoo gebruiken met een te hoge pH-waarde? En wij snappen dat echt wel. Want, uit hoeveel soorten kun je kiezen? Er zijn legio merken en soorten die allemaal zeggen dat ze goed zijn voor je haar.

Cliché, maar waar: shampoos uit een drogisterij hebben vaak een hogere zuurgraad dan de shampoos die je koopt in een salon. Vaak ietsje prijziger, maar dames.. Zó veel beter voor je haar!

Onze kapsters gebruiken zelf graag de L’anza Moisture producten en de haarproducten uit de KMS Moist Repair lijn. Wil je weten wat jij het best kunt aanschaffen om broos en pluizig haar uit te zwaaien? Wij geven je graag vrijblijvend advies. Bel, mail of chat gerust met ons. Wij helpen je verder!

HITTEBESCHERMENDE PRODUCTEN

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen.. Ga je aan de slag met je föhn of met je krultang? Gebruik dan altijd een hittebeschermer! De warmte zorgt ervoor dat je haar uitdroogt. En vul maar in.. daar komt broos en pluizig haar vandaan.

Een mousse met een beschermende werking? Ja hoor, ook dat mag. De L’anza healing style design foam mag je wat ons betreft zeker gebruiken! Check ook ‘t rijtje onderaan dit blog: hier vind je nog meer aanraders.

PERSOONLIJK ADVIES

Onze kapsters zijn erop getraind om jouw haarprobleem te ontdekken. Denk jij dat je broos haar hebt? Is het pluizig, breekt het snel af, is het futloos en moeilijk in model te brengen?

Wij hebben het beste met je voor en nodigen je dan ook graag uit om langs te komen in de salon. Samen kijken we naar wat de beste behandeling is voor jouw haar. Waarom persoonlijk? Omdat elk haar anders is!

Heb je al advies ontvangen, maar wil je nog wel de producten aanschaffen? Wij hebben speciaal voor jou een pagina op onze webshop aangemaakt die alle haarverzorgingsproducten bevat die je kunt gebruiken bij beschadigd haar.

Van intensieve maskers en leave-ins tot de meest voedende shampoos en herstellende conditioners. Kijken, kijken en kopen. Want jij wilt toch ook het beste voor je haar? Zeg je broze haar gedag!