Как да се намали на носа с помощта на грим?

Disclosure: this is a sponsored post that contains sponsored links

Смята се, че женското очарование до голяма степен се крие в миниатюрности характеристики: нисък ръст, изящна фигура, чист чучур… Мъжете, както е известно, обичат очи, и обичат да се женски образ има желание да се грижи и защита, както на детето. Ето жени и се опитват да «играят» своите вродени данни. И доста успели в това. Но как да бъдат тези, които природата е овластена не е най-смазливой външния си вид? На първо място, сигурно не си струва да се разстрои, в края на краищата, изразителни черти се помнят много по-добре от средностатистическия «стандарт на красотата». И второ, може да се намали на носа с помощта на грим. И нека, този ефект ще бъде само илюзия, но ще спаси много повече: собствена индивидуалност и чар. А визуално намаляване на носа бъде в състояние във всеки един момент, като под ръка малко декоративна козметика. За това набиране на средства и за това как визуално намаляване на носа грим, ние с удоволствие ще ви разкажа.

Възможности за грим в зависимост от формата на носа
Декоративна козметика в способните ръце е в състояние не само да завърши и украсите, но и да се скрият недостатъци, както и да коригира черти на лицето. И при това сам грим при правилен подбор на средства и се прилага не обръща внимание, а преобразява лицето като «за разтваряне» на него. Когато става въпрос за твърде голям носе, който иска да направи визуално по-малък с помощта на грим, е подходящо да се говори за прикриване на малките недостатъци, а за моделиране на лицето. В професионалната среда, този комплекс техники се нарича прекъсване на корекция. Той дава възможност за визуално намаляване, увеличаване, тесни, разширяване на лицето и му част. И моделиране на формата на носа отнема значителна част от времето на създаването на общо грим.

Като цяло, всяка жена по един или друг начин недоволен от носа си. Но ние ще оставим без внимание надуманное самокопание и обърнем внимание на обективни пропуски. Така че, какъв нос изисква визуална корекция:

 • дълъг нос;
 • широк нос (широка переносица);
 • широк нос «картофи»;
 • курносый, или чип нос;
 • горбинка на носа.

Среща още един вариант, който изисква корекция с помощта на грим — това не са симетрични носа. Често е изключително рядко, но все пак, напълно се поддава на моделиране чрез декоративна козметика. Освен това, въпреки, а съвсем различен вид от всички изброени форми на носа и независимо от други черти на външността им обладательниц, за да се намали носа, се използват подобни прием на грим. Освен това, своите корени, те отиват в техника на театрален грим, разликата с който е, по същество, само в използването на козметични средства с различна интензивност.

Корекция на носа с помощта на грим
На практика това означава, че намаляването на носа с помощта на грим има научна основа: закони на оптиката. Те написано, че светлите обекти са ни по-големи и по-близо, отколкото в действителност, а тъмните предмети изглеждат по-малки и по-далеч, отколкото е в действителност. Въз основа на това, нежелани част на носа трябва да се помрачи, а светли отблясъци създадете илюзията за по-сложни линии. Разбира се, този ефект е невъзможно да се постигне без съответните козметични продукти и инструменти. Без да навлизаме в подробности, ще трябва тъмен коректор, хайлайтер и шапките или подходящи. Изборът на конкретен продукт зависи от това, какъв тип корекция се използва:

 • Мазна корекцията се извършва в началото на грим. Това е козметика с меки, маслянистыми текстури: удебелен коректора, течен консилером, тонално крем-различни нюанси. За изготвянето на тези средства са подходящи гъста четка от изкуствени кърпичка или поролоновые спонжи. Може да се прилага грим и възглавничките на пръстите си. При мазна корекция на грим е по-устойчив и силен, но през лятото от него е по-добре да се откаже.
 • Суха корекция се извършва във всеки един момент, след като кожата прилага тональная основа и пудра на прах. За суха корекция се използват компактни бронзаторы, хайлайтер или светли сенки, понякога руж. Тези средства са нанесени меки четки подходящ диаметър. Суха корекция позволява да се ангажират в последните щрихи грим, но изисква внимателно перушина, в противен случай изглежда по-съзнателни.

Спомни си, колко неестествено изглежда театрален или естраден грим наблизо. Той е проектиран, за да отдалеч да създавате идеален образ, но се състои от твърде строги линии и петна. Не забравяйте за това, когато ще симулиране на формата на носа себе си: всичко си мазки трябва идеално да се растушеваны и плавно преминават от тон в тон. За да се уверите, че всичко е направено правилно, и вашият грим да не изглежда «боен оцветяване», нанесете грим в добре осветена, за предпочитане с естествена светлина, стаята.

Как с помощта на грим, да направи носа си по-малко
И така, до този момент вие вече знаете, какъв недостатък на формата на носа би искал да скрие, и избрания от козметични средства за това. Въоръжени по същия набор, както и пискюли и спонжами, ние ви предлагаме гъвкава схема на грим, с помощта на която ще можете да се намали всеки носа, независимо дали той е широк или дълъг, обърна или «орлиным». Следните правила са валидни както за мазна, така и за суха корекция. При желание, може да се комбинират двата вида, като изпълните първо мазни корекция, след това — целия грим, и да го завърши сухо «шлифовкой» начин:

 

 • На почистена кожа нанесете специална основа за Т-зоната. Ако не си, тогава ще дойде и обикновена основа под грим. Но на базата на Т-зоната (чело-нос-брадичка) притежава свойства, учитывающими функции на кожата в тази област: тя запълва порите, матирует, абсорбирует излишните себум и осигурява устойчивостта на грима.
 • Когато всеки човек ще бъде покрита с тонално крем, вземете удебелен коректор. За да му нанасяне можете да използвате малка четка синтетичен състав, форма, която се нарича «котешки език», или поролоновый за подходящи с зауженным ръба.
 • За визуално намаляване на дълъг нос, започнете, нанесете коректор от върха нагоре, към съответния акт. Постепенно намалете интензивността на цвета, растушевывая коректор. По този начин, най-на върха на носа трябва да се окаже по-тъмен от облегалката на носа и переносица. След това вземете коректор и чиста четка или обратна страна на спонжа започнете го поставя отгоре-надолу, така че до средата на гърба на носа по-светъл нюанс постепенно слезе на няма и напълно изчезна в тъмното. Завърши прехода нюанси може да подложка пръст.
 • За да стесните визуално широк нос, нанесете малко коректор на тъмните на крыльяя над ноздрями. След това от ноздрите до съответния акт прекарайте два успоредни линии, които очертят гърба на носа в онази ширина, в която бихте искали да видите. Сега внимателно смес и двете линии в противоположни посоки, за да ги нежно «легкли» от двете страни на носа в цялата си дължина, без ясни очертания. Светлим консилером попълнете изтича към задната част на носа между тъмни линии. За да направите това, първо нанесете равна тънка линия, а след това смягчите я тушевкой в двете страни.
 • За визуално намаляване на носа картофи, неаккуратный на върха, привеждане в две от горните методи. Тъмно коректора затонируйте излишно е да се показват или надвиснали върха и визуално заузьте падна на носа си по цялата дължина или в онази част, където тя се разширява надолу. След това поставете по-светъл glare с помощта на консилера, не водят до върха на носа за около една трета от цялата дължина на гърба на носа. Растушевывая границата коректор и консилера, постигане на плавен преход, но при това не нарушьте създадени от контурите.
 • За да скриете горбинку на носа, трябва да е много внимателно нанесете тъмен коректор на най-куполна място, и плавно се простират цвят по стените, като го няма. За първи път този трик успява далеч не на всички, но след няколко тренировки ще откриете подходящия момент и на точното количество тонално средство. Светъл коректор при такава корекция на носа не се използва.
 • Визуално да изправите носа и да я направи по-малък и спретнат, тъмно коректора затонируйте изпъкнали части. Светъл консилером прекарайте линия от моста на носа почти до върха на носа. Тази линия трябва да бъде гладка, идеално права, и да не се повтаря искривленный силует на гърба на носа. При това моделиране на плавен преход между тъмен и светъл оттенък е особено важно, тъй като груби линии не скроют, а още повече подчертават недостатъци.
 • След мазна корекция на носа смоделируйте овал на лицето и направете грим на очите и устните. След това при желание и/или нужда затегнете резултат суха корекция. Тя се извършва по същите принципи, че и мазни, но с други продукти. Суха козметика е по-лесно растушевывается, но тя може да се постави случайно на място, което е трудно да се скрие. Така че бъдете внимателни и да започне корекция с използване на минимално количество бронзатора.

 

Как да се намали носа грим и прическа
Носа не съществува по лицето на сам по себе си, той се съчетава с други функции и по този начин като цяло. Така че, освен прекъсване на корекцията, може да направим носа си визуално по-малко за сметка на баланс черти на лицето. Ето основните правила, според които вашият нос ще изглежда по-малко:

 • В хармоничен лицето на всички характеристики съответстват по размер, тъй като при голям носе очите изглеждат по-малки, и обратното. За визуално намаляване на носа, грим на очите, направете така, че те сякаш повече. Използвайте молив, сенки, наращенные мигли.
 • Коригират форма на веждите е съизмеримо носа. Ако носът е дълъг, не сдвигайте веждите един до друг, а ако е широк — направете интервал между тях поуже. Тънки вежди, визуално увеличават и без това голям нос, така че визуално да я намалят ще моден сега естествени широки вежди.
 • Подпухнали устни привличат вниманието към себе си и отвлича вниманието от носа. Например, ако използвате техники за грим на устните, позволяващи визуално увеличаване на устните и върха на дългия нос затемните. Ширина на устните не трябва да съвпада с ширина на крилата на носа, ако той е богат.

Може визуално намаляване на носа с помощта на грим, прически и дори дрехи. Това изкуство от гримьори, фризьори и стилисти се учат с години, за да помага на най-различни хора се коригира недостатъците на външния вид. За щастие, вие трябва да научите само тези правила, които ще помогнат на лично да се направи така, че носът изглеждаше по-малко. Най-важното е, това да ви даде увереност в себе си, а околните със сигурност ще оценят и размера на носа вече не ще се играе в тази роля.

245258%d0%b33%d0%bd%d0%bf%d1%80%d1%82