Гъбички – най-мощните средства за справяне с тях

Disclosure: this is a sponsored post that contains sponsored links

Лечение на гъбички по ноктите. С лак и „писалка“. По кожата. Какво е гъбична инфекция.

Най-търсеното: Лечение на гъбички по ноктите

Най-често гъбичките атакуват ноктите. Лечението им обикновено е дълго и продължително. Предлагаме Ви различни методи и изпитани рецепти в тази статия и се надяваме да откриете най-подходящия и ефективния за тях.

Не забравяйте, че лечението не трябва да приключва веднага след отшумяването на симптомите, тъй като гъбите обикновено рецивидират и се завръщат с пълна сила.

Може да ги атакувате веднага с ударен мехлем с мощно действие, приготвен от равни части масла от маслини (зехтин), чаено дърво и мащерка.

Добре действа натриването с червен домат, отвара от босилек или бъзак, натриване с утайка от кафе или кашичка от мед и счукан чесън.

Още рецепти за премахване на досадните гъби, четете по-долу в статията.

С лак и „писалка“

Все по-голяма популярност придобива така наречената „писалка“ в борбата с гъбите. Вариантите са два – екзилор и нейлнер рипеър.

Въпреки, че тези продуктите не са от най-евтините, твърди се че резултатът си заслужава. Производителите уверяват, че една писалка е напълно достатъчна за третирането на един нокът в продължение на няколко месеца до окончателното изчезване на гъбичките.

Важно е да припомним, че е необходимо да се нанася не само върху нокътя, но и под него. Повтаряме процедурата два пъти дневно. За препоръчване е приложението на писалката да става сутрин, след ставане от сън и вечер непосредствено преди лягане.

Приложението на екзилор и неговият аналог не изискват предварителна подготовка на нокътната плочка и кожата около нея, преди нанасянето им. Разбира се, необходимо е участъкът да бъде добре почистен и подсушен, за да има ефект от приложението на писалката.

На същия принцип действа и нейлнер рипеър. Кой от двата продукта ще изберете, няма абсолютно никакво значение. И двата са еднакво ефективни.

Все по-предпочитан вариант става и предлаганият в аптечната мрежа лак за нокти полинейл. Това всъщност не е обикновен лак за нокти, а такъв който се бори с гъбичките.

Това, което го различава от останалите лакове е съдържащата се в него активна съставка циклопорокс, която атакува спорите, водещи до развитието на гъби.

Обикновено лечебният курс с лака за нокти е с продължително между девет и дванадесет месеца, но резултатите определено си заслужават усилията.

По кожата

Гъбичките могат да засегнат всяка част на кожата. Особено податливи са онези участъци, които са често влажни – стъпала, гънки на подмишниците, коса.

Най-застрашени са хората, които имат контакт с болен от това, както и такива, които спортуват (тялото се изпотява по време на спорт) и посещават често сауни и басейни.

Ще Ви запознаем с различните гъбични инфекции по кожата:

  • Тинеа педиум – най-често срещаната микоза, засяга кожата между пръстите на краката и стъпалото. Постоянната влага между пръстите на краката стимулира растежа на гъбите и води до увреждания на роговия слой.
  • Тинеа мануум – засяга най-често ръцетe, но често е съпътствана и от гъбична инфекция на стъпалата.
  • Тинеа корпорис – най-застрашени от нея са онези участъци от кожата, които постоянно са изложени на показ.
  • Тинеа индуиналис – най-често се среща при страдащите от захарна болест и спортуващите; засяга гънките на краката и подмишнците. Препоръчва се използването на специални пудри, които се нанасят след щателно подсушаване на кожата след баня, както и носенето само на памучно бельо. (д-р Калияшева)

Какво е гъбична инфекция

Понятието „гъбична инфекция“ вероятно Ви кара да настръхвате от ужас. Как можем да разберем дали нашият организъм е приютил тази коварна инфекция?

Най-често тя атакува, когато се наруши баланса между добрите и лошите микроорганизми в тялото ни. Пробиотиците са микроорганизмите, който поддържат този баланс в оптимални нива. Но за съжаление пробиотиците не са толкова устойчиви, колкото би ни се искало.

Техният най-мощен убиец са лекарствата и по-специално антибиотиците. От друга страна гъбичките са хранят със захар. Така, че ако се храните небалансирано и често посягате към лекарствата, то Вие сте потенциална жертва на коварната гъбична инфекция.

Гъбите могат да се загнездят по кожа, кожата, лигавиците (на половите органи, стомаха), което означава, че няма орган в тялото ни, който да е защитен от тях. Често те надделяват над полезните бактерии и гъбичната инфекцията протича със симптоми, които стават хронични – алергия, умора, проблеми със ставите и стомаха.

Наличието на кандида в човешкия организъм е нормално, но когато количествата растат прогресивно, тогава става въпрос за гъбична инфекция. Гъбите отделят токсини и това застрашава сериозно здравето ни.

При лечението им смъртта на дрождите отделя големи количества отпадни токсични вещества, които могат дори да влошат симптомите ви за известно време, докато организмът се изчисти от токсините и ги изхвърли.

Ако се съмнявате за гъбична инфекция, може много бързо да разберете дали страдате от такава. Предлагаме ви прост и изпитан начин за тестване у дома, който дава 100% достоверни резултати.

За целта сутринта непосредствено преди ставане от сън (тоест от леглото) се изплюйте в прозрачна чаша, пълна с вода. Тестът се прави преди да измиете зъбите си и да консумирате храна или вода. Постарайте да се да съберете в устата си възможно по-голямо количество слюнка.

Нормално в чашата с водата тя да изплува на повърхността. Повод за притеснение има, когато слюнката започне да се утаява и да се точи към дъното на чашата като паяжина. Това е доказателство за наличието на инфекция, причинена от гъби. (Доктор тиминг.бг)

В такъв случай не отлагайте посещението при личния си лекар, който ще Ви назначи адекватно лечение.

Освен прием на медикаменти, той ще Ви назначи и специална диета. Изключете от менюто си сладките и тестени храни. Наблегнете на ферментирали продукти като кисело зеле. Уместна е консумацията на овес, елда, кафяв ориз.

Необходимо е да започнете да приемате и пробиотици с живи бактерии, които ще Ви помогнат значително за справяне с проблема.