5 tips voor een gezonde huid.

Disclosure: this is a sponsored post that contains sponsored links

Goede huidverzorging – inclusief bescherming tegen de zon en zachte reiniging – kan uw huid gezond en stralend houden.

Heb je geen tijd voor intensieve huidverzorging? Je kunt jezelf nog steeds verwennen door de basis te volgen. Goede huidverzorging en een gezonde levensstijl kunnen het natuurlijke ouder worden vertragen en verschillende huidproblemen voorkomen. Ga aan de slag met deze vijf no-nonsense tips.

1. Bescherm uzelf tegen de zon

Een van de belangrijkste manieren om voor uw huid te zorgen, is door hem tegen de zon te beschermen. Een leven lang blootstelling aan de zon kan rimpels, ouderdomsvlekken en andere huidproblemen veroorzaken – en het risico op huidkanker verhogen.

Voor de meest complete zonwering:

  • Gebruik zonnebrandcrème. Gebruik een breedspectrum zonnescherm met een SPF van minimaal 15. Breng zonnebrandcrème royaal aan en breng om de twee uur opnieuw aan – of vaker als u zwemt of transpireert.
  • Zoek schaduw. Vermijd de zon tussen 10 uur en 16 uur, wanneer de zonnestralen het sterkst zijn.
  • Draag beschermende kleding. Bedek je huid met strak geweven shirts met lange mouwen, lange broeken en breedgerande hoeden. Houd ook rekening met wasmiddelen, die kleding een extra laag ultraviolette bescherming geven voor een bepaald aantal wasbeurten, of speciale zonbeschermende kleding – die speciaal is ontworpen om ultraviolette stralen te blokkeren.

2. Rook niet

Roken zorgt ervoor dat uw huid er ouder uitziet en bijdraagt aan rimpels. Roken vernauwt de kleine bloedvaatjes in de buitenste lagen van de huid, waardoor de bloedstroom afneemt en de huid bleker wordt. Dit vermindert ook de huid van zuurstof en voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid van de huid.

Roken beschadigt ook collageen en elastine – de vezels die je huid kracht en elasticiteit geven. Bovendien kunnen de repetitieve gezichtsuitdrukkingen die u maakt bij het roken, zoals het strelen van uw lippen bij het inademen en het loensen van uw ogen om rook tegen te houden, bijdragen aan rimpels.

Bovendien verhoogt roken het risico op plaveiselcelkanker. Als je rookt, is stoppen met de beste manier om je huid te beschermen. Vraag uw arts om tips of behandelingen om te stoppen met roken.

3. Behandel je huid voorzichtig

Dagelijkse reiniging en scheren kan uw huid schaden. Om het zacht te houden:

  • Beperk badtijd. Heet water en lange douches of baden verwijderen oliën van uw huid. Beperk uw bad- of douchetijd en gebruik warm – in plaats van heet – water.
  • Vermijd sterke zepen. Sterke zepen en reinigingsmiddelen kunnen olie van uw huid verwijderen. Kies in plaats daarvan milde reinigingsmiddelen.
  • Scheer voorzichtig. Gebruik voor het scheren scheerschuim, lotion of gel om je huid te beschermen en te smeren. Gebruik een schoon, scherp scheermes om de scheerbeurt het dichtst bij te houden. Scheer in de richting waarin het haar groeit, niet er tegenaan.
  • Droog deppen. Na het wassen of baden, dep je zachtjes of dep je huid droog met een handdoek, zodat er wat vocht op je huid achterblijft.
  • Bevochtig de droge huid. Als uw huid droog is, gebruikt u een vochtinbrengende crème die bij uw huidtype past. Gebruik voor dagelijks gebruik een moisturizer die SPF bevat.

4. Eet een gezond dieet

Een gezond dieet kan je helpen er goed uit te zien en je goed te voelen. Eet veel fruit, groenten, volle granen en magere eiwitten. De associatie tussen voeding en acne is niet duidelijk – maar sommige onderzoeken suggereren dat een dieet dat rijk is aan visolie of visoliesupplementen en weinig ongezonde vetten en verwerkte of geraffineerde koolhydraten een jonger uitziende huid kan bevorderen. Het drinken van veel water helpt je huid gehydrateerd te houden.

5. Beheer stress

Ongecontroleerde stress kan je huid gevoeliger maken en acne veroorzaken en andere huidproblemen veroorzaken. Om een gezonde huid aan te moedigen – en een gezonde geestestoestand – onderneem stappen om je stress te beheersen. Slaap voldoende, stel redelijke limieten in, verlaag uw takenlijst en maak tijd vrij om de dingen te doen die u leuk vindt. De resultaten kunnen dramatischer zijn dan u verwacht.