A szép bőr egyszerű titka

Disclosure: this is a sponsored post that contains sponsored links

A szép bőr egy nőnél elengedhetetlen, hiszen a bőrünk az első, amit észrevesznek rajtunk. Ősszel és télen megszoktuk az alapozót és a púdert, ám itt a tavasz, már hét ágra süt a nap, a bőrünk pedig szívja magába a napfényt… Ilyenkor nem ajánlatos a vastag alapozó réteg, ugyanis a bőrünk nem szép barna lesz a napfénytől, hanem megég és bepirul, ráadásul lélegezni sem tudnak a pórusaink, ugyanis az alapozó eltömíti, ennek köszönhetően pedig jönnek a pattanások, amit aztán újra lealapozunk és kezdődik előröl az ördögi kör…
Mi most eláruljuk, hogy mi a természetes és szép bőr titka, mindenféle drága mesterséges kencefice nélkül!

Kezdjük az alapoknál
Az vagy, amit megeszel… Ha ez szó szerint nincs is így, az biztos, hogy a bőrünkön viszont meglátszik az, hogy mit eszünk, hogyan táplálkozunk.
A szép bőr eléréséhez egy valami nélkülözhetetlen: A SOK VÍZ! A bőrünket folyamatosan kell hidratálni, nem csak kívülről, hanem belülről is. Ősszel és télen elég 1-1,5 liter vizet fogyasztani, ám amint melegszik az idő, ez a mennyiség akár 2-2,5 liter is lehet. Az sem mellékes egyébként, hogy a hidratált bőrön kevésbé látszanak a ráncok.

Továbbá: Sajnos a zsírok és olajos ételek kerülendők, ugyanis ezek a zsírsavak belülről tömítik el a pórusainkat, aminek köszönhetően kialakulnak a pattanások ugye. A „tiltott listához tartozik”: a chips, a tejcsoki és fehér csoki, a sültkrumpli, illetve az olajos magvak, DE itt a tiltó lista nem azt jelenti, hogy teljes mértékben felejtsük el, hanem azt, hogy mértékkel fogyasszuk.

Fontos, hogy nagy mennyiségben fogyasszunk zöldségeket és gyümölcsöket, ugyanis nélkülözhetetlen a szép bőr érdekében, hogy a szervezetünk hozzájusson a vitaminokhoz.

A szép bőr hivatalos vitaminjai:
B2-Vitamin
B3-Vitamin
B5-Vitamin
H-vitamin (biotin)
C-vitamin
A-vitamin
E-vitamin
D3-Vitamin