7 tips tegen rimpels!

uycygwbvgxa

1. Draag zo vaak mogelijk een zonnebril buiten
Een zonnebril beschermt de dunne huid rondom de ogen en zorgt ervoor dat je minder met je ogen knijpt als je de zon in kijkt. Je krijgt dus minder snel kraaienpootjes.

2. Elke dag zonnebrandcrème
Door de zon beschadigt je huid en ontstaan er rimpels. Zonnebrandcrème beschermt tegen de zon. Doe élke dag dagcrème op met een beschermingsfactor, ook in de winter. Zo ben je het hele jaar door beschermd.

3.  Let op je handen en nek
Handen en nek verraden snel je leeftijd. Een dagcrème, zonnebrandcrème, een serum – alles wat je op je gezicht smeert, smeer je ook op je handen en je nek.

4. Chia zaden 
Chiazaden zijn 100% natuurlijk en bevatten antioxidanten, die het lichaam beschermen tegen lichaamsveroudering en huidschade. Voeg de zaden elke ochtend toe aan je ontbijt, zoals yoghurt, en je stelt het krijgen van rimpels uit.

5. Vitamine A zuur
Vitamine A-zuurcrème heeft een stimulerend effect op het bindweefsel van de huid en ook een peelend effect, waardoor ook andere onregelmatigheden op de huid kunnen verdwijnen. Vitamine A zit verwerkt in veel anti-rimpelcrèmes, maar is minder sterk dan Vitamine A-zuur. Deze laatste is wel alleen verkrijgbaar op doktersrecept.

6. Water drinken
Drink dagelijks zes tot acht glazen water om alle afvalstoffen uit je lijf te spoelen en voedingsstoffen door je lichaam te laten circuleren. Je hydrateert tevens je huid van binnenuit. Je lichaam bestaat voor 70% uit water!

7. Scrubben
Door een keer per week de dode huidcellen van je huid weg te scrubben zorg je ervoor dat je huid er steeds jong en fris uitziet (en aanvoelt!).