7 thuis work-outs voor strakke dijen

Disclosure: this is a sponsored post that contains sponsored link

Hup, kom uit je luie stoel en maak je klaar voor een killer thuis work-out. Deze work-outs zorgen ervoor dat je dijen strakker worden en je traint je billen en buik ook meteen mee. Een strakker lichaam krijg je echter niet zomaar, het is belangrijk dat je ook goed op je eten let. En dan hebben we het niet over minder eten, nee je moet juist gezonder en minstens zes keer per dag eten. Je weet wat ze zeggen, a killer body is made in the kitchen! Het is belangrijk dat je een eigen tempo aanhoudt, een beginner kan geen 150 squats per dag doen. Neem je tijd en bouw je work-outs op. Voor meer uitdaging kan je ook wisselen met work-outs, probeer deze work-outs voor een strakke buik eens!

PLIE SQUATS

Voor een bootylicious lichaam zijn squats de perfecte work-outs. Maar om je dijbenen ook goed  strak te krijgen, zijn de plie squats een beter idee. Begin met het plaatsen van je voeten, je voeten moeten wijder dan je heupen staan. Je tenen moeten recht naar voren staan en dan ben je klaar voor de squats. Doe jij al mee met de Fitgirlcode 30 day booty challenge?

 

PLIE JUMPSQUATS

Om je plie squats wat intenser te maken, zijn de plie jump squats perfect. Wanneer je springt is het de bedoeling dat je je hakken tegen elkaar aantikt. Let er wel op dat je vanuit je squat springt en niet vanuit een staande positie.

 

SIDE LYING LEG-LIFT

Ga op je zij liggen en zorg dat je elleboog recht onder je schouder ligt. Buig je bovenste been over je onderste been heen en houd je voeten gestrekt tijdens het optillen van je onderste been. Vergeet niet dat je bij beide benen hetzelfde aantal herhalingen moet aanhouden.

 

SCISSOR KICK

Deze work-out is niet alleen voor je dijen, deze work-out traint ook gelijk je onderbuik mee. Om je training wat intenser te maken kan je je benen kruisen. Houd wel je voeten gestrekt tijdens deze oefening.

 

CRISS-CROSS JACK

Deze oefening is eigenlijk hetzelfde als de jumping jack. Het enige verschil is dat je je benen kruist bij elke sprong. Wil je graag je vetverbranding verhogen? Zorg er dan voor dat je het tempo van je jacks opbouwt!

 

BRIDGE WITH SQUEEZE

Ga op je rug liggen en buig je benen naast elkaar. Wanneer je dit hebt gedaan ben je klaar om te beginnen. Duw je heupen omhoog en naar beneden en tijdens deze oefening knijp je ook je billen goed strak. Dit is een van de beste oefeningen om je billen en benen strakker te maken.

 

WALL SITS

We weten het, het ziet er super easy uit, toch is deze oefening heel zwaar! Je zult zeker de verbranding voelen, je benen zullen wiebelen en de volgende dag heb je zéker spierpijn. Leun met je rug tegen een muur aan, zet je benen uit elkaar net zoals je bij een squat zou doen. Zak vervolgens een stukje naar beneden en houd je rug recht, je houding met het zelfde zijn als wanneer je op een stoel zit.