5 voedsel die je voor je beste lichaam zou moeten eten!

Disclosure: this is a sponsored post that contains sponsored links

Ontdek een aantal van de gezondste voedingsmiddelen om te eten voor hartgezondheid, gewichtsverlies en gezondere huid.
Het kiezen van voedzaam voedsel helpt uw gezondheid op twee manieren. Ten eerste helpt een dieet met veselrijke vruchten en groenten, mager eiwitten en gezonde vetten je voeler te voelen op minder calorieën, die essentieel zijn om je gewicht in de gaten te houden. Plus, anti-oxidanten en andere nuttige verbindingen in voedingsmiddelen bieden unieke gezondheidsbonnen. Hou je lichaam op zijn best – binnen en buiten – met deze vijf voedingsmiddelen.

1. Groene Bonen

Het opvullen van groene bonen en andere high-fiber voedingsmiddelen kan u helpen bij het verhogen van gewichtstoename of zelfs het verminderen van gewichtsverlies, zonder dieet te geven. Dit stelt nieuwe onderzoeken in het Journal of Nutrition voor. Onderzoekers constateerden dat vrouwen die hun vezel inname hebben verhoogd doorgaans gewicht verloren, terwijl vrouwen die de vezel daalden in hun dieet hebben behaald. De wetenschappers hebben de bevindingen gekookt in een enkele gewichtsverliesformule: het verhogen van vezels met 8 gram voor elke 1.000 calorieën die werden gebruikt, resulteerde in het verliezen van ongeveer 4 1/2 pond in de loop van de studie. Probeer het zelf. Als u 2.000 calorieën per dag vergt, streeft u om uw vezel met 16 gram te verhogen. Frambozen, kikkererwten en aardbeien kunnen u ook helpen om uw vulling te krijgen.

2. Zalm

De omega-3 vetzuren in olieachtige vis-zoals zalm en tonijn-kan de bescherming van uw huid tegen UV-schade verbeteren. In een studie die eerder dit jaar werd gepubliceerd in het Amerikaanse Journal of Clinical Nutrition, vonden onderzoekers dat degenen die elke week meer dan 5 gram omega-3-rijke vis hebben gegeten de ontwikkeling van precancerous huidletsels met bijna 30 procent daalden. Wetenschappers denken dat de omega-3’s een schild zijn, waardoor celwanden worden beschermd tegen schade aan vrije radicalen.

3. Bosbessen

Het eten van net onder een kop gemengde bessen (zoals rode frambozen, aardbeien, bosbessen) dagelijks gedurende 8 weken was geassocieerd met verhoogde niveaus van “goed” HDL-cholesterol en verlaagde bloeddruk – twee positieven als het gaat om de gezondheid van het hart – volgens een recente studie in het Amerikaanse Journal of Clinical Nutrition. Het uiteenlopende assortiment polyfenolen – gezondheidsbevorderende plantenverbindingen die anthocyaninen en ellaginezuur bevatten – die door de mix van bessen worden verstrekt, is waarschijnlijk verantwoordelijk voor de waargenomen voordelen.

4. Watermeloen

Onderzoek toont aan dat het eten van voedingsmiddelen die vol water zijn, zoals watermeloen, helpt u tevreden te houden met minder calorieën. (Interessant genoeg, drinkwater naast levensmiddelen heeft geen veilig effect.) Bij 92 procent water is watermeloen een goede bron van vitamine C. Als het de rode variëteit is (sommige zijn oranje of geel), heeft het ook lycopeen, een antioxidant die kan helpen tegen hartziekten en sommige vormen van kanker te beschermen. Andere voedingsmiddelen die voornamelijk uit water zijn gemaakt, omvatten komkommers (95 procent), salade greens (90 procent) en aardbeien (91 procent).

5. Tomaten

Het eten van meer vitamine C-rijke voedingsmiddelen, zoals sinaasappelen, tomaten, aardbeien en broccoli, kan een geheim zijn aan gladder huid. Onderzoek in het Amerikaanse Journal of Clinical Nutrition links, die veel vitamine C-rijke voedingsmiddelen verbruiken met jeugdige huid. De bevindingen suggereren dat een hogere inname van vitamine C uit voedingsmiddelen wordt geassocieerd met een lager risico op beschadigde huid en leeftijd gerelateerde huiddroog bij vrouwen van middelbare leeftijd. Vitamine C’s jeugdige effecten op de huid kunnen het gevolg zijn van de antioxidant eigenschappen, die bescherming bieden tegen ultraviolette straling, en de rol ervan om de huid vast te houden via collageensynthese, zeggen de onderzoekers.