5 fødevarer, du bør spise for dit bedste krop

Disclosure: this is a sponsored post that contains sponsored links

 

Find ud af nogle af de sundeste fødevarer at spise for hjertesundhed, vægttab og sundere hud.
At vælge næringsrige fødevarer hjælper dit helbred på to måder. For det første hjælper en kost fyldt med fiberrige frugter og grøntsager, magre proteiner og sunde fedtstoffer dig til at føle dig fyldigere på færre kalorier, hvilket er nøglen til at holde din vægt i kontrol. Plus, antioxidanter og andre gavnlige forbindelser i fødevarer tilbyder unikke sundhed boons. Hold din krop kigget sit bedste inde og ude med disse fem fødevarer.

 

1. Grønne Bønner

Fyldning på grønne bønner og andre fibre med høj fiber kan hjælpe dig med at forhindre vægtforøgelse eller endda fremme vægttab – uden slankekure – foreslår ny forskning i The Journal of Nutrition. Forskere fandt, at kvinder, der øgede deres fiberindtag, generelt tabte vægt, mens kvinder, der nedsatte fiberen i deres kostvaner, fik. Forskerne kogte resultaterne i en enkelt vægttabsformel: Forøgelse af fiber med 8 gram for hver 1.000 kalorier forbruges resulterede i at tabe omkring 4 1/2 pounds i løbet af undersøgelsen. Prøv det selv. Hvis du bruger 2000 kalorier om dagen, skal du øge din fiber med 16 gram. Hindbær, kikærter og jordbær kan også hjælpe dig med at få din udfylde.

 

2. Salmon

2. Laks

Omega-3 fedtsyrer i olieholdige fisk-som laks og tunfisk kan øge hudens beskyttelse mod UV-skade. I en undersøgelse, der blev offentliggjort tidligere i år i American Journal of Clinical Nutrition, fandt forskerne, at de, der spiste lidt mere end 5 ounce omega-3-rig fisk hver uge, reducerede udviklingen af precancerøse hudlæsioner med næsten 30 procent. Forskere mener, at omega-3’erne fungerer som et skjold, der beskytter cellevægge mod frie radikaler

3. Blueberries

3. Blåbær

At spise lige under en kop blandede bær (såsom røde hindbær, jordbær, blåbær) dagligt i 8 uger var forbundet med forøgede niveauer af “godt” HDL-kolesterol og nedsat blodtryk – to positiver, når det kommer til hjertesundhed – ifølge en Nylig undersøgelse i den amerikanske Journal of Clinical Nutrition. Det forskelligartede udvalg af polyphenoler – sundhedsfremmende planteforbindelser, der indbefatter anthocyaniner og ellaginsyre – tilvejebragt af blandingen af bær, er sandsynligvis ansvarlig for de observerede fordele.

 

4. Watermelon

4. Vandmelon

Forskning viser, at spise fødevarer, der er fulde af vand, såsom vandmelon, hjælper med at holde dig tilfreds med færre kalorier. (Interessant nok har drikkevand sammen med fødevarer ikke den sikre effekt.) Ved 92 procent vand er vandmelon en god kilde til vitamin C. Når det er den røde sort (nogle er orange eller gul), har den også lycopen, en antioxidant, der kan hjælpe med at beskytte mod hjertesygdomme og visse former for kræft. Andre fødevarer, der hovedsagelig er lavet af vand, omfatter agurker (95 procent), salatgrønne (90 procent) og jordbær (91 procent).

 

5. Tomatoes

5. Tomater

Spise flere vitamin-C rige fødevarer, såsom appelsiner, tomater, jordbær og broccoli, kan være en hemmelighed til glattere hud. Forskning i den amerikanske Journal of Clinical Nutrition links forbruger masser af C-vitamin-vitaminer med ungdommelig hud. Resultaterne tyder på, at et højere indtag af C-vitamin fra fødevarer er forbundet med en lavere risiko for at have rynket hud og aldersrelateret hudtørhed hos kvinder i middelalderen. C-vitaminets ungdommelige virkninger på huden kan skyldes dets antioxidantegenskaber, som hjælper med at beskytte mod ultraviolette stråler, og dets rolle i at holde huden fast gennem collagensyntese, siger forskerne.